Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Damer

Följ

Senior Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 Klågerups GIF 16 14 0 2 42
2 Åkarps IF 16 14 0 2 42
3 IF Limhamn Bunkeflo 16 13 0 3 39
4 Malmö City FC 16 7 1 8 22
5 IFK Klagshamn 16 6 1 9 19
6 Backarnas FF 16 5 2 9 17
7 Skabersjö DFF 16 5 1 10 16
8 AIF Barrikaden 16 3 1 12 10
9 Torna Hällestads IF 16 2 0 14 6

Match

AIF Barrikaden

0 - 10
Bunkeflo IP konstgräs
22 september 2021
20:00

IF Limhamn Bunkeflo

Referat

Referat: AIF Barrikaden - IF Limhamn Bunkeflo

Alice stod i mål. Utespelare var: Ellinor, Amanda E, Saga, Eva, Heidi, Maja M, Siri, Elsa, Maja S, Maja H, Kajsa, Lisa, Ebba, Felicia, Amanda L

Det märktes tämligen omedelbart att Limhamn Bunkeflos (i fortsättningen kallad L B) mycket unga lag – genomsnittsålder cirka 17 ½ år, bara en äldre än 18 och en 14-åring - var väldigt bra för att vara på den här nivån och det är en gåta av synnerligen hög svårighetgrad att reda ut hur de har kunnat förlora mot Åkarp. De var väldigt löpsnabba, de hade ett väl inövat passningsspel, de var alla trygga med bollen o hade en bra teknik. De var helt enkelt helt kompletta. Allra mest imponerade Julia Jönsson Chapple som verkade vara ett nyförvärv eller varit långtidsskadad eftersom hon bara gjort en match tidigare men förstås också 4-målsskytten Klara Hansson.

Innan L B haft någon riktigt het chans hade vi i den 9:e min det första skottet på mål, tillika hyfsade målchansen, i matchen när en frispark från Lisa tog på en L B-spelare och ändrade riktning helt och sånär hade ställt deras målvakt. L B anföll till att börja med bara på högerkanten där de kom i ständiga anfallsvågor, vilket väl gjorde det lite lättare för oss att läsa spelet och vi höll också nollan fram till den 17:e min då de fick ett lite slumpartat ledningsmål vid en rörig situation. Sedan hann Alice göra en strålande räddning i den 23:e min innan de, samtidigt som de började variera sitt spel och anföll mer också på vänsterkanten påbörjade en betydligt tätare målproduktion. De gjorde mål i den 26:e, 27:e (nog offside), 34:e och 37:e min trots att Alice storspelade i målet med bl.a. en högkaratig räkning i slutsekunderna.

I den andra halvleken var det som att de bestämt sig för att värdera bättre när det gällde att skjuta och inte dra på från alla vinklar och avstånd, kanske delvis p.g.a. Alice högra räddningsprocent i första halvlek. Man satsade mera på att med kortpassningsspel kombinera sig nästan ända in i målet vilket gjorde Alice roll otacksammare. 8-0 kom i den 56:e min och med tanke på att målen nu kom allt tätare befarade man ju att det skulle kunna rinna iväg riktigt ordentligt, kanske upp emot 15 mål i baken. Så blev det dock inte. Precis som mot MFF när vi var målmässigt väldigt underlägsna fick vi inrikta oss på att se till att intervallen mellan målen skulle bli så långa som möjligt och nu vidtog faktiskt en period på 20 min innan det var dags för deras 9:e mål för dagen.

I den 78:e min hade vi en riktigt bra chans att se till att upprätthålla den nya trevliga vanan att göra mål i varje match när Maja Skans (tror jag det var) med en perfekt boll frispelade en av våra spelare som kunde avancera relativt oattackerad mot mål men tyvärr sköt bollen på den utrusande målvakten. När de sedan brände två klara chanser i 85:e resp. 87.e min (ribbskott) så började man ju på allvar hoppas att vi skulle kunna undvika tvåsiffrigt men förargligt nog skulle det inte bli så. I den 90:e min fick de ännu en straff som straffskytten satte dit men som Alice var jättenära att rädda. Snopet!

Precis som vanligt gav alla allt och stöttade varann under hela matchen trots den klara underlägsenheten. Kändes ännu tydligare nu när jag för en gångs skull stod nära båset.

Statistik: Hörnor: 5-0 Avslut på mål: 5-23 Avslut utanför: 4-8

Andra möten i serien

sön 10 okt 2021, 15:00 IF Limhamn Bunkeflo - AIF Barrikaden 4 - 0